Lightroom nyt myös ipadille


lrmobile

Viime viikolla Adobe julkaisi Lr:n  Applen iPadille. Olinkin odottanut sitä, koska nykyiset mobilit kuvankäsittelyohjelmat ovat aika heppoisia. Ohjelma oli yllättäen ilmainen, mutta syy selvisi pian. Nimittäin ohjelman ideana on, että sinulla on Adoben Creative Cloud, jonka kautta saat linkittyä pöytäkoneellasi tai pilvessä olevat kuvat iPadiin. Creative Cloudin saat kun tilaat esim. Photoshop CC:n. Kokeilla voi kuukauden ilmaiseksi.

Näyttökuva 2014-4-29 kello 12.08.52Ohjelma kuvankäsittelyn lisäksi vaihtaa kuvatietoja pöytäkoneen LR:n ja iPadin LR:n välillä Creative Cloudin kautta. Pöytäkoneessa tulee vasempaan ylänurkkaan teksti, joka kehottaa ottamaan palvelun käyttöön. Aikaisemmin tätä kehotusta en huomannut, mutta taisi tulla viimeisimmän päivityksen yhteydessä.

Näyttökuva 2014-4-29 kello 13.37.39Tämän jälkeen Collection luontipaneeliin ilmestyy teksti ”Sync with Lightroom mobile”. Sen ruksaamalla kuvat synkkautuvat Creative Cloudin kautta iPadiin. Näitä synkattavia kansioita voi tehdä myös kuvista, jotka ovat iPadissa. Niistä ilmestyy Lightroomiin ”From Lr mobile” kansio. En tiedä vielä miten paljon tällä synkkauksella on  käyttöä, mutta aika näyttää.

IMG_0999Lr mobilessa on hyvät kuvankäsittely työkalut. Library osiossa voi kuvia liputtaa ja ulosliputtaa, mutta muita filtteröintitapoja ei ole. Ehkä ei tarvitsekkaan, koska iPadilla varsinaisesti hallinnoida kuvakirjastoa. Ohjelmalla voi säätää kuvaa monipuolisesti. Valkotasapainoa, värisävyjä valotusta, kontrastia, osasävyjä… Säädöt ovat melko samanlaiset kuin aidossakin Lr:ssä. Puuttuvat vain Detals, Lens Correction ja Effects.
Rajaustyökalu on hyvä, siitä löytyy myös kuvan suoristus, joka yleensä puuttuu näistä mobileohjelmista. IMG_0986Ohjelma ottaa kantaa, jos värinmuunnosmoottorina on ollut joku aikaisempi versio, niin pyytää saada lupaa käyttää uudempaa. Ja se on syytä antaa, koska muuten ei voi kuvaa käsitellä.

IMG_0992Ohjelmassa on runsaasti erilaisia filttereitä, joilla voidaan korostaa eri värejä tai muuttaa kuvat mv:ksi erilaisilla kriteereillä. Nämä säädöt tehdään esivalintakuvilla, joka on luontevin pienellä ruudulla.

Ohjelman kautta saa yhteyden myös Googleen ja Youtubeen Näitä en ole vielä kokeillut. Seuraavan matkan yhteydessä pitää kokeilla, miten ohjelma toimii oikeissa olesuhteissa. Muuten iPadiin saa myös uuden Photoshop Touch ohjelman, jota aion kokeilla seuraavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s