Nik Collection, värin vääntöä

Kokeilin tätä plugia jo pari vuotta sitten. Silloin enemmän mv-muunnoksiin. Mutta silloin hinta oli liian kova 299 dollaria, en raaskinut ostaa, vaikka mieli tekikin. Tällä viikolla (13) Google ilmoitti ostaneensa Nik Softwaren ja pudotti samalla hinnan puoleen. Ja kuulin vielä Petteriltä, että Photo.net foorumilta löytyy vinkki alennuskoodista, jolla saa 25 % lisäalennuksen (the David Ziser discount code: DZISER), kannattaa kokeilla tätä, voi toimia vieläkin. Siis hinnaksi tuli 126,65 $ (96,47 €)Kuvankaappaus 2013-3-31 kello 19.37.29, sisältäen alvin.

Nic Collection sisältää kuusi erilaista plugia, joilla voi tehdä parannuksia kuvaan. Ohjelmaa on saatavana PhotoShopille, Elementsille, Lightroomille ja Aperturelle. Nappasin tuon kuvan google-kääntäjästä, joka osaa tehdä omaperäiset käännökset.

Olin tutustunut Silver Efex Pro 2 jo aiemmin ja se tuntui pätevältä säätäjältä, jolla pääsee nopeasti hyvään lopputulokseen. Tämä onkin koko paketin suosituin työkalu, jonka hinta yksinään aikaisemmin oli 249 $.

Nic Color Efex Pro 4

Kuvankaappaus 2013-3-31 kello 22.22.09Säädin kuvan ensiksi Lightroomilla. Pilvet sain näkyviin liukusäädöllä (M) valotusta ja kontrastia lisäämällä. Sitten kuva avataan Color Efex pluginilla, jossa määritellään uuden kopion tiedostomuoto, väriavaruus ja pakkaus.

Color Efexissä on useita esisäädettyjä malleja, joita voi itse jatkosäätää mieleiseksi. Juuri tämä tekee homman helpoksi ja nopeasti voi kokeilla useita lähtökohtia. Näet säädettävästä kuvasta pienen mallikuvan ja suunnan minne haluaa jatkaa.

Tässä käytin Detail Extractoria, jolla voi tehostaa yksityiskohtia. Tämän jälkeen voi jatkaa omilla säädöillä tai esivallinnan kautta palata alkuun tai uuteen.

Nik Softwaren sivuilta löytyy hyvät ohjeet ja videot säätöihin.

Nämä säädetyt kuvat ovat viime syksyn matkalta Pohjois-Norjasta Jäämeren rannalta. Kaikki kuvat ovat säädetty samalla työkalulla.

Käsittelemätön

Käsittelemätön

Lightroom 4

Lightroom 4

Nik Color Efex

Nik Color Efex

Käsittelemätön

Käsittelemätön

Lightroom 4

Lightroom 4

Nik Color Efex

Nik Color Efex

Lightroom 4

Lightroom 4

Käsittelemätön

Käsittelemätön

Nik Color Efex

Nik Color Efex

Tämä viimeinen kuva on maailman pohjoisimmasta maamajakasta Slettnes Fyr 71°05’33” N. Rakennusvuosi 1905, 39 metriä korkea ja uudelleen rakennettu toisen maailman sodan jälkeen 46-48, kun saksalaiset olivat sen tuhonneet. Lisätietoa majakasta.

Tässä kuvassa muutos on radikaalein. Majakan takana paistoi aurinko ja kontrastit olivat niin suuret, ettei kuvasta olisi tullut mitään ilman säätöjä.

Tässäpä nämä säädöt tällä kertaa, seuraavaksi paneudun Silver Efexiin (mv-kuvat) ja jos jotain mielenkiintoista saan aikaan, niin palaan aiheeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s