Porttikosken autiotuvalla

Matka alkaa olla lopuillaan viimeinen yö autiotuvassa. Täällä olo on luksusta, varsinkin kun ulkona sataa ja lämpötila on pudonnut alle kymmeneen.

Kämpässä on kaasuliesi, jolla on helppo keitellä ruuat ja paistettiin tuossa lopuksi vielä letutkin.

Kuvaaminen matkan aikana on vähän hankalaa, kun pitää heittää rinkka pois, jos aikoo kunnolla paneutua kuvaukseen. Suurin osa kuvista on vetästy lonkalta. Kuvausmatkalla olis parempi perustaa yksi leiri ja tehdä päivämatkoja ympäristöön. Ainakin tälläisellä lonkkavikaisella vanhalla miehellä tuo jatkuva vaellus rinkka selässä vie pahimmat kuvaushalut.

Olympus Pen 5, on toiminut näissä olosuhteissa ihan hyvin ainakin keveytensä puolesta. Muutamia puutteita kamerassa ja kalustossa on.

Kun kuvaa esim. aukon esivalinnalla, niin aukonvaihto on hidasta valikon kautta. Uudessa mallissa (julk. toukokuussa) se on toteutettu erillisellä säätimellä, samoin ajan valinta.

En käyttänyt sähköistä etsintä ollenkaan, kun kuvaruutu on kätevämpi vaihtelevissa olosuteissa. Uudessa mallissa tähänkin on tullut tärkeä parannus, etsin vaihtuu automaattisesti sähköiseksi, kun silmä peittä sen.

Kuvia en ole vielä tarkkaan katsellut, kun syö akkua ja ne alkavat olla lopussa. Kaksi akkua näyttää riittävän 5 päivän matkalle, riippuu paljon kuvien määrästä.

Pitempää putkea olisi kaivannut, kun pari kertaa näin riekon sopivalla etäisyydellä. Ei muuten lähtenyt karkuun lentämällä, käveli vaan rantakivikossa edellä kuin ohjatakseen jonnekin? Yksi riekko pyrähti lentoon, tais olla uros. Yksi riekoista jo kesä väreissä lyllersi pakoon, en viitsinyt lähteä jälkeen rinkka selässä.

Valoahan täällä on paljon päivin öin ja yhden aurinkokuvan sain keskiyöllä kurjositeetiksi, tosin puitten välistä. Ja sitähän ajankohtaa ei tiedä kuin kuvaaja, pitää muuttaa metatiedoissa sekunnilleen ”oikein”.

Valovoimainen lyhyt linssi olisi tarpeen, sillä näyttäs olevan käyttöä kaikkein eniten.

Jukaisen muutaman kuvan galleria, kun pääsen kotiin. Tässä vielä lopuksi yksi laukaisu puhelimella.

20130611-053136.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s