Photoshop Express ohjelman kokeilu

Kävin aamulla aikaisin pienen kuvauskierroksen vanhan Prahan aamussa. Sateinen päivä tulossa ja lähtöaika golfiin klo 12.00 Beroun kentällä. Jäi vähän aikaa kuvaamiselle. Sateisena aamuna kaikki oli harmaata, joten kokeilin parantaa kuvia iPadissä Photoshopin ilmaisella ohjelmalla.

20130510-092831.jpg
Tässä kuvassa käytin vanhennusefektiä, mutta se ei ollutkaan ilmainen, vaan ohjelma komensi ostamaan. Menin vipuun ja meni 2,89 euroa.

20130510-093218.jpg Tässäkin käytin jotain vintage efektiä. Ohjelman säädöt ovat aika vaatimattomat verrattuna oikeisiin ohjelmiin, mutta paremmat kuin Applen padin mukana tulleeseen.

20130510-093527.jpg
Tässä japanilainen kuvausryhmä kuvasi jotain mainosta klo 6.30 Kaarlen sillalla. Tästä kuvasta voisi saadakin jotain Lightroomilla, mutta tällä ohjelmalla ei juuri muuta voi kuin laittaa jonkin efektin.

20130510-093844.jpg
Tässä koiran pentu juoksi heti luokseni, kun kyyristyin kuvaamaan. Tässä taas tuli ilmi, että käänettävä näyttö antaa poikkeaville kuvakulmille helpon ja nopean mahdollisuuden. Kuvaa ei vaan saanut tämän paremmaksi, tätäkin pitää kokeilla LR:llä.

20130510-094306.jpg
Tässä yritin vähän efekteillä parantaa, mutta ei tullut vielä mieleistä.

20130510-094449.jpg
Sade yltyi ja menimme nakkikioskille juomaan kahvit , 2 kahvia 25 korunaa, siis 1 euro. Sieltä näppäsin tämän aamutupakalla olevan miehen. Tätä ei tarvinnut säätää vain rajata.

Otin nämä kuvat Olympuksen mikrojärkkärillä, joka kulkee huomaamattomasti mukana. Siinä on käytössä wifin sisältävä kortti, josta on helppo siirtää kuvat padille langattomasti. Kokeilin tätä nyt ensi kertaa matkoilla ja toimii. On vain valittava sellainen kuvaformaatti, että tekee myös jpg:t, rawit ei siirry.

20130510-100350.jpg
Tässä on ohjelman työkalut. Taikasauva tekee omat korjaukset mielensä mukaan, toimii hyvin jos haluaa mustan ja valkean pään esiin, sinne välille tuleekin mitä sattuu, joskus sattuu hyvinkin.
Rajaustyökalu toimii nimensä mukaan ja voi tehdä myös horisontin oikaisut, tätä ei ole padin mukana tulleessa ohjelmassa, paha puute.

Seuraava on valotuksen ja värien säädöt. Näillä pärjää välttävästi, käyrien säädöt puuttuvat, joten kaikki toimii lineaarisesti, eikä mitään sävyalaa voi kaivaa esiin.

Seuraavalla voi tehdä kuvaan suuriakin muutoksi, muuntaa mv:ksi, väritellä, tarkentaa, yksinkertaistaa, poistaa kohinaa, mutta onkin maksullinen.

Viimeisellä työkalulla voi tehdä erilaisia efektejä, kehyksiä ja poistaa punasilmät.

Kyllä tällä ohjelmalla on paikkansa, jos on vähän tarvetta parannella blogikuvia matkoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s