Toledo, Madrid Aeropuerto

Matkan viimeinen kohde on La Manga maakunnassa, jossa myös Don Quijote ja Sancho Panza saivat tarinansa. Tänne tullessa näkyikin valkeita tuulimyllyrivejä kukkuloilla.

Toledo on rakennettu Tajojoen laakson jyrkille rinteille. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ja hallitsevia maamerkkejä ovat 600-luvulta peräisin oleva Alcázarin linna ja viisilaivainen goottilainen katedraali. Toledo oli muinoin tunnettu miekoistaan, ja se on tänäkin päivänä veitsien ja muiden terästuotteiden valmistuksen keskus.

Vietimme rinteillä muutaman tunnin kuvaten vanhoja katunäkymiä, jotka olivat täynnä turisteja. Matkaoppaassa neuvottiinkin, että kaupunki on parhaimmillaan aamulla tai illalla, kun matkailijat ovat häipyneet. Tämä kohde ei varmaan innosta muita kuin historiasta kiinnostuneita, mutta emme viitsineet mennä viimeiseksi yöksi Madridiin, koska olimme siellä pari vuotta sitten.

Illalla kävimme syömässä 12 euron aterian, johon kuului alkuruoka, pääruoka, viinipullo ja kahvi. Jaksoin syödä ja juoda vain puolet annoksesta.

Lentokentälle ajo oli nopea, koska matkaa oli vain 85 km, paitsi Aviksen autovuokraamon löytäminen pyörimme Tom Tomin ohjaamina jälleen ympyrää ja sitten päädyimme julkiselle pysäköintialueelle ja verkon takana oli autonpalautus. Päästiin me lopuksi sinnekin, kun meille piirettiin kartta. 2724 kilometriä takana, nyt sulattelemaan kokemuksia ja käsittelemään kuvia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s