Cordoba, Valdepenas

Pari sataa kilometriä Malagasta ylöspäin ilma muuttui jo sopimattoman kuumaksi, mutta apu oli lähellä. Sumppuinen vanhan kaupungin keskus sulki meidät sisäänsä. Kolmen turhan kierroksen jälkeen oli pakko ajaa päin kiellettyä ajosuuntaan, jos aikoi illaksi Valdepenakseen.

20130417-204218.jpgCordobaakin voi suositella käyntikohteeksi. Pienikujainen vanha kaupunki houkutteli sisäänsä joka suunnasta, muuta huolta ei ole, että löytää pois (autolla). Putiikkeja, ravintoloita, kahviloita, vanhoja kauniita taloja. Yksi iso vanha kuuluisa kirkkokin.
Maisemat tähän suuntaankin ovat mäkisiä, mutta peltoa silmänkantamattomiin. Auton etulasi 2400 km matkan jälkeen on jo aika hankala kuvaukseen. Tiet näyttävät olevan Espanjassa joka paikassa huippukuntoisia.
20130417-204725.jpgValdepenakseen tulimme juuri sopivasti ennen viinimuseon sulkeutumista. Kuvassa vanhat viininpolkijan kengät. Asumme kaupungin keskustassa Hotel Centralissa, arvelimme Karin kanssa museosta tullessamme, että respan mies on omistaja ja talo on entinen pankki. Ja niinhän se oli. Esitteli vielä meille piirustukset, joilla suunnitteli hotellin.

Seuraavana aamuna pyörähdimme vielä kahvilla keskustassa ja kävimme turisti-infossa. Ensimmäistä kertaa löysimme ihmisen infossa, joka osasi englantia huonommin kuin me. Mutta asiat selvisivät, saimme viinitilojen osoitteita. Tosin sitä viinitilaa jota etsimme, ei löytynyt. Ja hotellin johtaja epäilikin, ettei se ole auki päivällä arkisin.

Kun Hotellin respassa tsekkasimme ulos, niin paikalle oli tullut omistaja, joka halusi antaa meille lahjaksi viinipullon. Se olikin oikein, niin paljon ku me olimme kehuneet hotellia edellisenä iltana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s