Sevilla, Ronda

Ajomatka Sevillaan oli 250 km ja tie oli erinomainen moottoritie, tiemaksuja vain 1,80. Tässä suunnassa tuli selvä maiseman muutos, kun ylitimme vuorijonon. Maisema muuttui kumpuilevaksi ja viljavaksi. Peltoja näkyi joka suuntaan silmän kantamattomiin. Samaan tapaan kuin Granadassa, mutta vielä viljavampana.

20130416-170808.jpgSevilla on mukavan oloinen kaupunki. Ensin törmäsimme katedraaliin, joka on maailman kolmanneksi suurin, suurempia on vain Vatikaanissa ja Lontoossa. Rakennuksen sisätilat tekivätkin vaikutuksen korkeudella ja valtavalla tilantunnulla.

Sitten kävelimme Metropol Parasoliin, jossa on käytetty suomalaista puuta ja valittiin 2011 arkkitehtuurin taidonnäytteeksi, epäiltiin myös maailman suurimmaksi puurakennelmaksi. Aurinkovarjon päällä oli kävelykäytävät, josta näkymät joka suuntaan yli kattojen.
20130416-232645.jpg

 

Paluumatkalla kävimme Rondassa, jossa oli vanha keskusta ja korkea silta. El Tajo rotkon yli on 1700-luvulla rakennettu Puente Nuevo silta, joka on 120 metrin korkuinen. Rondassa on myös Espanja vanhimmista härkätaisteluareenoista 1785 rakennettu Plaza de Toros de Ronda. Silta oli tosi korkea ja sen keskiosassa on ollut vankila. Pelotti mennä kuvaamaan kaiteen viereen vaikka se näytti turvalliselta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s