Time Lapse kokeilu

IMG_2407

Innostuin viime syksynä time lapse kuvista, kun Petteri näytti Vimeolta muutamia taitavasti tehtyjä linnunrata- ja pilvikuvia. Odottelinkin, kun saan hankituksi uuden kameran, jossa olisi tälläinen ominaisuus, niin pääsisin kokeilemaan. Kameran hankinta ei ole edennyt. Törmäsin viime viikolla (7) Apple Storessa ioShutter ohjelmaan ja kiinostuin aiheesta uudelleen. ioShutter on ohjelma ja johto kameran ja iPhonen väliin. ioShutterilla voidaan ajastaa kameraa ottamaan kuvia valitulla frekvensillä ja ajalla. Ohjelma toimii iPhonella, iPadilla ja iPodilla.

Tilasin ioShutterin ja se tuli muutamassa päivässä perille. Testailin laitetta, enkä millään saanut toimimaan IMG_0125kunnolla. Kaukolaukaisinliitin piti painaa kunnolla reikäänsä, aikaisemminkin minulla on ollut vaikeuksia manuaalisen kaukolaukaisimen kanssa. Mutta vasta nyt huomasin, että sehän täytyy painaa niin syvälle, että kuuluu napsaus. Silloin se on hyvin kiinni ja yhteys pelaa. Toinen huomioitava seikka on, että laukaisu toimii äänellä, joten puhelimen ääni on laitettava täysille. Ohjekirja ei kertonut näistä mitään, joten kaikki selvisi pitkällisen kokeilun ja googlailun jälkeen.


Kuvankaappaus 2013-2-20 kello 13.30.06Tänä aamuna olin sen verran selvinnyt flunssasta, että innostuin kokeilemaan käytännössä. Suuntasin kameran ikkunasta kohti auringonnousua ja määrittelin kameran ottamaan kuvan joka 10 sekunti tunnin ajan. Kuvia tuli yhteensä 412 raw-muodossa. Vein kuvat Lightroomiin säädin ensimmäisen kuvan ja synkkasin samat säädöt muihin ruutuihin. Droppasin 1080 p kokoon ja exportoin ruudut. Sitten kokosin elokuvaksi Time-Lapse ohjelmalla. Ja lopuksi muokkasin iMoviella ja lataus Youtubeen.


Eihän jälki ollut kummoinen, mutta innostuin aiheesta ja yritän tehdä paremman, kunhan keksin hyvän aiheen. Kuvassa on liian vähän liikettä ja epämääräistä vilkkumista, jonka synty ja poisto on selvitettävä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s